Jij wilt werken in de groene sector? Fantastisch! Je komt net van school? Je zoekt per direct een baan? Of je bent toe aan een carrièreswitch? Bij Boskoop ben je aan het juiste adres!

De sector

De boomkwekerijsector biedt veel werk in verschillende functies mét toekomstperspectief. Vergroening van steden en tuinen is belangrijker dan ooit. Hiervoor zijn veel bomen en planten nodig. Nederland is hierin een belangrijke schakel als een van de voornaamste sierteeltlanden van Europa. En wist je dat Boskoop dé plek bij uitstek is waar met kennis en vakmanschap vele planten worden gekweekt die de hele wereld over gaan?!

Opleiding/scholing

Heb je de juiste papieren nog niet op zak voor het werk dat jij graag wilt doen in de sector? Er zijn verschillende mogelijkheden om wél te werken naar die droombaan. Dit kan via een werken-en-leren traject, zodat je wel meteen van een salaris verzekerd bent. Neem eens een kijkje op Greenport Boskoop Academy /TalentboomLLO Yuverta) waar je net dat extra’s leert om succesvol te zijn in je groene carrière.

Kijkje in de kwekerij

Wil jij weten of dit vakgebied bij jou past? En eens bij een bedrijf kijken hoe het er echt aan toe gaat? Verschillende momenten in het jaar is de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een bedrijf en ál je vragen te stellen. Kijk bijvoorbeeld eens op openkwekerijdag.nl